Český jazyk

Acorn elf riding on the snail postcard _ Zazzle_com.jpg

ČESKÝ JAZYK – 2.11.-6.11.  JEDEME Z KOPCÉÉÉÉÉ….

Zde Vám napíši všechny úkoly z ČJ na tento týden. V jakém pořadí si je vypracujete a kdy, nechám jenom na Vás.

Úkoly se budou dělit na čtyři typy:

  1. Úkoly, které mi vyplníte zde na Teamsech a odešlete k opravě vždy do datumu, který k úkolu přiřadím. Já se na ně podívám, opravím je a pošlu zpět, abyste si mohli udělat případnou opravu. Slovní ohodnocení si můžete přečíst po pravé straně listu, případně mi můžete pod úkol napsat cokoliv, co budete chtít, např.: jak Vám to šlo, s čím si nevíte rady, čemu nerozumíte…
  • Úkoly, které vypracujete do sešitu. Kdo má možnost, může mi napsaný úkol vyfotografovat na mobilní telefon, vložit do počítače a poslat jako přílohu. Klidně i na mail: krizkova.s@skolaroztoky.cz. Nejspíš budete potřebovat pomoc rodičů. Je to samozřejmě dobrovolné podle Vašich možností.
  • Úkoly ústní.
  • Úkoly na Alfovi, nebo jiné procvičování na internetu.

ZAČÍNÁME   Téma: Vyjmenovaná slova po M.

  1. Úkoly na Teams:   Po rozkliknutí příloh, vyplň úkoly a pošli ke kontrole. Každý úkol je zadaný zvlášť. Vše bude k datu splnění do 6.11. do 16.00 hod.
  2. Písemné úkoly do sešitu:
  3. Učebnice, str.26, cv.3 – nezapomeň napsat datum, potom název článku a opiš slova do dvou sloupců podle zadání. V jednom budou kladné /dobré/ vlastnosti, ve druhém budou záporné /špatné/ vlastnosti. Do každého sloupku napiš ještě 2 kladné a 2 záporné vlastnosti, které vymyslíš sám/a.
  4. Učebnice, str.27, cv.7 – nejprve si článek přečti, potom vypiš pouze slova, kde chybí písmenko, napiš je pěkně za sebou, mezi nimi čárky. Dále napiš odpověd na otázku C):

Uveď, jakého průšvihu se mohl Šimon dopustit. Vymysli a napiš, co asi provedl.

  • Ústní úkoly:
  • Přeříkej si vyjmenovaná slova po M.
  • Učebnice, str.26, cv.1/druhá část – červená a modrá slova, přečti si tato slova a uvědom si rozdíly v psaní i/y a různé významy slov. Můžeš se pokusit každé slovo použít ve větě.
  • Učebnice, str.27, cv.6 – doplň i,í/y,ý a zkus si říct 3x rychle za sebou tento jazykolam.
  • Učebnice, str.27, cv.7 – splň podle zadání.
  • Alf + procvičování na internetu:

V Alfovi máš dva testy na vyjmenovaná slova po M.

Na této adrese si procvič významy slov.

https://skolakov.eu/cesky-jazyk/3-trida/vyjmenovana-slova-po-m/vyznam-vyjmenovanych-slov/prirazovani.html

A pro ty, kteří toho mají málo  😀 ještě dobrovolné procvičování:

https://skolakov.eu/cesky-jazyk/3-trida/vyjmenovana-slova-po-m/tvary-vyjmenovanych-slov/cviceni1a.htm

ČTENÍ   

Každý den platí čtení min. 15 minut.

Čítankastr.35, vzpomeňte si, jak jsme si povídali o Josefu Mánesovi a jeho kresbách. Zde máte jednu říjnovou. Básničku BÍLÁ DESKA si přečtěte nejprve potichu, a potom ji zkuste zarecitovat pěkně nahlas jako byste byli na jevišti divadla. Můžete si přizvat posluchače, kteří ohodnotí Váš výkon.  😀

Napište si do sešitu čtení zápis: datum, název básně, jméno autora + dobrovolný obrázek. (Kdo chce, může mi vyfotografovat a poslat do přílohy na mail J.)

Čítankastr.36-40, přečtěte si článek OPIČKA. V Teamsech máte k tomuto článku otázky, na které odpovíte a pošlete ke kontrole. Zápis do sešitu, jak jej znáte: datum, název, jméno autora + tentokrát namalujte obrázek všichni.

Opička.jpg

   😀

To je z Čj pro tento týden vše.

Přeji hodně chuti do práce.  

Skip to content