Středa – 14.října

Milí rodiče, je mi velmi líto, že nám opět od dnešního dne nastává distanční vyučování. Vím, že je to pro Vás nesmírně obtížná situace. Zajistit péči o děti, zaměstnání a zároveň plnit zadanou práci. Pokusím se dětem zadávat úkoly tak, aby vše pochopily a mohly samostatně pracovat. Bude se jednat pouze o hlavní předměty: ČJ, AJ, M, PŘ a VL. Pokud nás bude čekat nové učivo, opět se pokusím najít výuková videa, která látku dětem lépe přiblíží. Konkrétně v matematice půjde o dělení se zbytkem.

Vše nové je ovšem v angličtině. Tam samozřejmě musím respektovat, že ne všichni jazyk znáte a dokážete dětem poradit. Určitě si samy zvládnou přepsat nová slovíčka do slovníčku a pokusit se doplnit i některá cvičení v pracovním sešitě. Nebojte, budu velmi shovívavá při hodnocení. Zvolím nejspíše místo známek tiskátka, smajlíky, samolepky.

Úkoly bych ráda zadávala na každý den, počínaje dneškem. Jedná se o plných 8 dní, až do 23.10. Poté nastávají 2 dny volna, 1 den státní svátek a 2 dny podzimních prázdnin. V případě, že děti nezvládnou vše splnit do příštího pátku, mají ještě celý týden k dobru, aby zadané úlohy dohnaly. 🙂

Buďte, prosím, dětem nápomocni podle Vašich možností, vždy se můžeme domluvit, prodiskutovat, co je nejasné, vysvětlit. Prosím také všechny rodiče, aby mi napsali na mail: krizkova.s@skolaroztoky.cz, zda jste všemu porozuměli, zda máte přístup k internetu bez problémů, zda mají děti opět možnost plnit i testy na Alfovi + další dotazy.

Kontrola vypracovaných zadání proběhne po návratu do školy 2.11., pokud by se distanční výuka prodlužovala, domluvíme se na průběžné kontrole. K tomu, jak pevně doufám, snad nedojde. 🙂

ÚKOLY NA STŘEDU

ČJ – Učebnice str. 19,

cv. 1 = přečíst báseň a ústně vyhledat všechny předložky a slovesa

cv. 3 = ústně, spojujte vhodná slova z listu s předponami (pozor, ne vše se k sobě hodí) a s předložkami (tvar slova z listu můžete upravit, např.: nad stolem…)

cv. 4 = písemně, napsat nejprve slova s kořenem ZLOB, poté s kořenem DÁL/DAL, poté s kořenem JEV a s kořenem DÁN/DAN na konec.

Vyrobte pěknou barevnou pozvánku cv. 2. = toto pouze dobrovolně

ČTENÍ – 15. min. čtení z vlastní knížky

M – Pracovní sešit str. 25,

cv. 3 = kdo nemá hotovo, doplní

Str. 26, cv. 1 = doplň do tabulek činitel, činitel, součin pro příklady na násobení, dělenec, dělitel, podíl pro příklady na dělení, sčítanec, sčítanec, součet pro příklady na sčítání, menšenec, menšitel, rozdíl pro příklady na odčítání. Můžeš se inspirovat na str. 21, cv. 1

To by bylo pro dnešek vše. Hodně štěstí, zdraví a sil Vám i Vašim dětem.

tř. uč. S. Křížková :-)))

Skip to content