Bc. Nikola Mikolášková

Po absolvování základní školy v Roztokách u Jilemnice jsem se rozhodla jít na kosmetické služby ve SPOŠ Dvůr Králové nad Labem. Tato škola pro mě byla jasnou volbou, jelikož už od malička mě zajímala všechna kosmetika. Daný obor je maturitní, na škole jsem byla tedy čtyři roky.  Zprvu jsem se trochu bála chemie, ale nakonec se to dalo zvládnout úplně v klidu.

Roky uběhly jako voda, odmaturovala jsem a říkala si, co dál. Pracovat se mi ještě nechtělo, a hlavně mi přišlo, že na to nejsem úplně připravená. Proto jsem se tedy rozhodla podat si přihlášku na vysokou školu. Jednou se moje paní učitelka na střední škole zmínila, že za pár let budou potřebovat novou učitelku kosmetiček. A tak jsem se rozhodla podat si přihlášku na Pedagogickou fakultu do Hradce Králové. Vzali mě a v září jsem nastoupila. Školu jsem studovala tři roky a stala jsem se bakalářem.

Po vystudování mi přišla nabídka ze Dvora Králové – učit kosmetičky, ale prozatím jen na částečný úvazek. Vzala jsem to. Přemýšlela jsem však, co se zbylým časem… Naskytla se mi ale jedna moc pěkná nabídka. Místo asistenta pedagoga. A že neuhodnete kde? Ano, na základní škole v Roztokách. Ani v duchu mě při studiu na této škole nenapadlo, že bych se sem někdy mohla vrátit, ale musím říci, že je moc hezké tu zase být.

Skip to content