Pátek – 23.října

Ahoj dětičky 🙂 , přiblížily se nám podzimní prázdniny a volné dny. Kdo z Vás pilně pracoval, bude hezky odpočívat. Pokud budou pěkné dny, užijte si konec října kolem domu na čerstvém vzduchu. 🙂 Kdo z Vás tak pilný nebyl a schází mu nějaké úkoly, ten bude muset ještě pracovat ve volných dnech. Jestli se po prázdninách uvidíme ve třídě, zatím bohužel není jasné. Určitě sledujte naše stránky, kde Vás včas budu informovat, jak bude probíhat další výuka. Držím nám všem pěsti, abychom tuto nelehkou situaci zvládli. A ať se uvidíme kdykoli, už teď se na Vás moc těším. 😀

Ještě mám na Vás malou prosbu, požádejte rodiče, aby Vám dovolili, napsat mi na mail pár řádek o tom, jak se Vám dařilo, zda jste všechno zvládli a pochopili. Je to pro mě moc důležité. Děkuji, a nyní už poslední úkoly na tento den:

ČESKÝ JAZYK  – Popis domu, pokoje si necháme, až budeme opět ve škole.

Učebnice str. 26

Ústně:

Přeříkej si vyjmenovaná slova po M. Přečti si červená a modrá slova na této straně a ujasni si, že rozumíš významům všech slov.

cv. 1 – doplň si chybějící písmenka

Písemně:

cv. 2 – doplň správná slova z nápovědy a cvičení přepiš. Děti, které chodí na doučování, napíší věty pouze do věty tázací.

ČTENÍ – přečti si článek na str.34, V ČEM CHODÍ NOC, zapiš si do sešitu Čtení -datum, název článku a jméno autora. + dobrovolný obrázek

MATEMATIKA – pracovní sešit str. 33

Opět procvičuj dělení se zbytkem po straně.

cv. 2 – zde je důležité naučit se pojmenovat jednotlivé číslice u příkladu na dělení se zbytkem, tak tedy 37 : 8 = 4 (5)

37 je dělenec

8 je dělitel

4 je NEÚPLNÝ podíl

5 je zbytek

Všichni si zkuste doplnit prostřední kruh (ten nejvýš). Postupuj od středu a tvoř příklad na dělení, 31 : 5 = 6 (1)

Ostatní kruhy jsou dobrovolné.

Do sešitu Matematika školní si opište tyto příklady a vypočítejte, ať je nezapomenete: 2 . 38 🙂 21 . 4 🙂 3 . 25 🙂 22 . 4 🙂

84 . 6 🙂 91 : 7 🙂 66 : 6 🙂 69 : 3 🙂

Kdo chce a může, vytiskne si omalovánku. Dobrovolné. 🙂

ANGLICKÝ JAZYK – toto učivo, je poněkud obtížnější. Určitě si alespoň zvládneš opsat slovíčka. :-))

Pokud zvládneš výslovnost, uč se ji, jinak se uč alespoň, jak se slovíčka píší.

Practice book – str. 21, cv. 4, toto cvičení zkus pouze pokud Ti to půjde. Přelož si, co říká holčička a) – ona se snaží popsat chlapci, který stojí na startu, cestu k některé z budov na plánku. Přijdeš na to, kam jej zavede?

Poté můžeš zkusit i trasu b).

GRATULUJI, vše jsi zvládl a nyní už zasloužené prázdniny. 😀

Skip to content