DETEKTIVNÍ POZDRAV – 18.5.

Milí třeťáčci, 🙂

nový týden je před námi a s ním i pár nových úkolů. Tentokrát s detektivní tématikou. Víme, že detektiv je člověk, který zkoumá, bádá, hledá a snaží se přijít na kloub všem možným záhadám a tajemstvím. Musí hodně přemýšlet a mít oči stále otevřené. I my ve škole jsme také malí detektivové, kteří se snaží nové věci prozkoumat a pochopit.

Na začátek tu máme pěknou písničku od Jany Rychterové, která zpívá všechny písničky o vyjmenovaných slovech, co vám posílám. Je to píseň o popletených pohádkách. Určitě hned poznáte o jaké nesmysly se jedná.

Tak a teď už k našim úkolům.

Moje děti mají velmi oblíbenou trošku detektivní hru, které říkáme PAPÍRKOVANÁ. Musí ji ale připravit rodiče pro Vás. Dá se hrát doma i venku. Potřebujete k ní 10 papírků, tužku, poklad a čas. Papírky Vás mají přivést k pokladu. Na každém papírku je napsáno, kde máte hledat další papírek. Např.: Papírek č. 2 hledej tam, kde je velká zima. (lednice), nebo můžete nekreslit obrázek postele (papírek v posteli pod polštářem)…, dokonce můžete papírky doplnit o různé úkoly, např.: zazpívej písničku, vyjmenuj 3 jmena zpěváků… Vždy ale musí obsahovat návod, kde najít další papírek. Na první papírek naveďte děti ústně. Na posledním papírku je návod, kde najít poklad. Počet papírků je také libovolný. Popusťte uzdu své fantazie. A dokonce mohou děti připravit papírkovanou pro rodiče. Hodně zábavy!

Dále tu mám hádanky z hudební výchovy. Poznáte alespoň polovinu, detektivové? 🙂

A ještě jeden pěkný úkol s pohádkou, který procvičí Vaši paměť a postřeh. Podívejte se na večerníčkový příběh: INSPEKTOR FOUSEK NA STOPĚ – Případ s diamanty. Sledujte pozorně děj, a poté si vyplňte detektivní testík. Kdo nemůžete test vytisknout, odpovědi napište do sešitu čtení. 🙂 Pátrejte, pátrači!

Pokud se Vám podaří test otevřít a zadáte: povolit úpravy, můžete test vyplnit i v počítači, potom uložit a poslat vyplněný na můj mail: krizkova.s@skolaroztoky.cz S tím by Vám samozřejmě museli pomoct rodiče. Tak to zkuste zvládnout podle toho, jak Vám to půjde a co zvládnete. I podle možností a času Vašich maminek a tatínků. 🙂

Co máme nového v ALFOVI? Jsou zde k dispozici 3 testy. Jsem ráda, že Vás Alf baví a pilně opakujete. 🙂

Pro radost ještě jedna ježibabková fotka. Děkujeme.. 😀

Nový web, na kterém můžete procvičovat učivo. https://www.etaktik.cz/interaktivni-vyuka/

Je ovšem třeba se zaregistrovat (tedy důležitá pomoc rodičů), potom můžete listovat a bezplatně procvičovat v učebnicích Taktiku. Pro rodiče: Jsou to úžasné učebnice a pracovní sešity, které jsou zde k dispozici bezplatně, nejspíš pouze po čas trvající karantény. Děti si mohou ústně procvičovat různé učivo, a klikáním si zobrazují správná řešení. Snažím se Vám nabídnout širokou škálu možností opakování a práce s dětmi. Samozřejmě počítám s tím, že ne všichni máte tyto možnosti a čas se internetové práci věnovat. Proto opět připomínám, uzpůsobte si práci podle svých možností. Ale určitě nějakým způsobem pracujte. 😀 Co se týká nástupu do školy 25.5., zatím neznáme konkrétní organizaci školní práce. Na základě počtu přihlášených dětí se bude vše promýšlet a připravovat. Budete informováni v nejbližší době během tohoto týdne. Prosím sledujte stránky školy. Děkuji 🙂

Skip to content