VELIKONOČNÍ POZDRAV – 6.4.

Dobré ránko dětičky,

po týdnu jsem opět zde. Moc Vás zdravím a doufám, že se Vám dobře daří, že jste zdraví, že si užíváte sluníčka, které nám včera krásně hřálo a vytahovalo další květiny z hlíny, pro probouzející se hmyz i pro naše potěšení. Všude se zelená nová tráva, ptáčci cvrlikají a příroda se připravuje na svátky, které nás čekají už v tomto týdnu. VELIKONOCE – oslavy spojené s vítáním jara. Kdybychom chodili do školy, ve čtvrtek by nám začaly VELIKONOČNÍ prázdniny. Proto je téma tohoto týdne jasné = Velikonoční.

Pokud budete, děvčátka, letos malovat vajíčka pro brášky, tatínky a dědečky, neváhejte vajíčka vyfotografovat a poslat. Jsem velmi zvědavá, jak se Vám povedou. Kdo vajíčka malovat nebude, může je v ošatce = míse namalovat na papír, nebo klidně nakreslete jen jednu krásnou, velkou, barevnou kraslici. To platí i pro kluky a víte co, kluci? Vyzdobte vajíčko klučičím obrázkem, třeba traktorem, indiánem, fotbalovým míčem nebo nějakým zvířátkem. Prostě nakreslete netradiční klučičí vejce. :-))) Pracujte voskovkami, fixami, pastelkami nebo vodovkami, pokud je máte doma. Alespoň obrázkem si připomeňte tyto jarní svátky.

Jistě se Vám vybaví, že tento velikonoční čas začíná zeleným čtvrtkem, potom pokračuje velkým pátkem, bílou sobotou, velikonoční nedělí a končí velikonočním pondělím. Kluci chodí s pomlázkami, říkají koledy, šlehají holky, aby byly po celý rok krásné, mladé a zdravé. Za odměnu dostanou barevné vajíčko a mašličku. Vzpomínáte? Jasně, že vzpomínáte. Moc se těším na fotky i obrázky… :-)))

Alf už se na Vás těší s 5 novými testíky. Opět chválím všechny, kteří si Alfa zkoušíte, vidím, jak se Vám vedou, a že se lepšíte, pokud si některý vyzkoušíte vícekrát. Píšu Vám velkou 1.

Na internetu se můžete podívat na stránky: umimecesky.cz Zde si na stránce najděte ikonku Netradiční, kde najdete opakování učiva ČJ pomocí her: Příšerky, Roboti, Střílečka, Tetris. Hry jsem si vyzkoušela a jsou fajn zpestřením. :-)))

Děkuji všem, kteří jste poslali obrázek Vašich upečených koláčků ….. Jsem ráda, že se mi sem podařilo nahrát alespoň Adámkovi rohlíčky, Verunčiny koláčky a Sabinčiny kokosové řezy se mi sem bohužel nahrát nepodařilo, ale nebuďte smutní, až se uvidíme ve škole, vše Vám ukážu na interaktivní tabuli.

Adámkovy rohlíčky

3 velikonoční balíčky budou tento týden pouze na 3 dny, potom máte za úkol, pokud to půjde, hry venku na sluníčku, pomoc rodičům s drobnými pracemi doma, užít si Velikonoce podle možností a odpočívat. :-)))

Skip to content