4. Velikonoční ČESKÝ JAZYK – 6.-8.4.

Jakpak Ti jdou každodenní úkoly? Cvičíš poctivě vyjmenovaná slova a slovní druhy? Pokud už je báječně umíš, stačí, když si je zopakuješ dvakrát za týden. Pokud to ale ještě přece jen trošku vrže, to znamená, že to nejde lehko a musíš hodně přemýšlet, vytrvej, opakuj a uvidíš, že už za pár dní to půjde zase o něco lépe. Držím Ti pěsti… 🙂 Čtení stále zůstává – 15 min. každý den. Pokud už jsi za dobu domácího vyučování nějakou knížku přečetl/a, pochlub se… 🙂

Učebnice str. 69 – SLOVESA = slovesa už dobře znáš, víš, že vyjadřují, co osoby, zvířata a věci dělají. Na této stránce si je procvič.

Písemné úkoly: opět do školního sešitu

str. 69, cv. 1 – stačí, když vypíšeš pouze ta slovesa, nemusíš opisovat zadání, např.: a) učí se…

str. 69, cv. 4 – škoda, nemůžeme si zasoutěžit, ale pracuj raději pomalu a pečlivě, ať nemáš v zápisu mnoho chyb. Pokud dobře počítám, mělo by jich být 30. Po B-2 slovesa, po L-6, po M-8, po P-6, po S-3, po V-4, poZ-1. A je to.

Písanka: str. 17

Ústní úkol: str: 69, cv. 2 – zde pouze urči slovní druhy a spoj slova do vhodných dvojic.

Požádej rodiče, zda by byli tak moc hodní a tvé úkoly Ti zkontrolovali, abysis mohl/a hned chyby opravit. Nezapomeň jim poděkovat. 🙂

Alf ti přináší trochu náročnější opakovací testík probraného učiva. Zde uvidíš, jakou máš paměť, co skvěle zvládneš a na co jsi pozapomněl/a. Budeš vědět, na co se v příštích týdnech zaměřit.

Skip to content