Divadélko pro školy

Jednou z velmi oblíbených akcí, kterou naše škola zajišťuje pro žáky pravidelně již několik let, je vystoupení herců Divadélka pro školy z Hradce Králové. Ani letos tomu nebylo jinak a po dlouhém čekání a těšení jsme se dočkali.

Herci Vojtěch Líkař a Alexandr Andrejs přijeli dobře naladěni, uchystali si kulisy a už se těšili na naše dítka. První na řadu přišlo představení Poklad kapitána Baltazara aneb Kdo se bojí, nesmí na moře! Smích žáků 1. až 5. třídy bylo slyšet nejen ve sborovně, ale po celé škole.

O hodinu později měli herci jen malou přestávku na načerpání sil a už se do učebny řítili žáci II. stupně. Ti se zábavnou formou dozvěděli, co si představit pod pojmem romantismus. Představení Romantismus není jen romantika aneb Evropou od Goetha k Vrchlickému rozesmálo prakticky každého. Oko a srdce učitelky českého jazyka zase potěšilo, když viděla, jak si žáci 9. ročníku recitují spolu s herci známé verše z Máchova Máje. Jejich propojení s básní Havran Edgara Alana Poea jistě zaujalo nejen milovníky poezie.

Velmi oblíbené a všemi očekávané je zapojení dětí do jednotlivých scén. I letos si tedy někteří z žáků mohli vyzkoušet, jaké to je stát na divadelních prknech (a nutno podotknout, že nezapřeli přirozený talent). Mohli jsme si tedy vychutnat Štěpána Petráka v roli biřice vedoucího odsouzeného Quasimoda na pranýř, Štěpána Ginzla coby místní studánky či Báru Hnykovou v roli krásné a neodolatelné Esmeraldy.

Když se s námi herci loučili, litovali jsme, že je představení již u konce, a prakticky okamžitě jsme se začali těšit na příští rok a další vystoupení.

Divadélko pro školy 1

(Pro případné zájemce o podrobnější informace přikládáme odkaz na www stránky hereckého souboru)

Skip to content