PŘEDVELIKONOČNÍ SPANÍ VE ŠKOLE A FIALOVÝ DEN V PRVNÍ TŘÍDĚ

29. března 2010 v 17 hodin přišli prvňáci do školy s batůžky a spacáky, neboť tu měli v družině (z Šedivého úterý na Škaredou středu) nocovat. Čekal je večer věnovaný velikonočnímu vyrábění, hrám a povídání.

Vyrobili si zapichovátka do květináče (kohoutka), skládali velikonoční puzzle, přenášeli vajíčko (pingpongový míček) na lžíci po určené trase, hledali čokoládová vajíčka, která pro ně schoval zvon Eliáš, vracející se z Říma atd.

Nechyběla ani stezka odvahy, na kterou se děti velice těšily. Před spaním jim paní učitelka přečetla pohádky o zvířátkách (slepičkách, kohoutcích, zajíčcích) a děti poté spokojeně usnuly.

Vyspaly se krásně do fialova, neboť je ve středu čekal celoškolní projektový fialový den. Oblékly se tedy do fialového oblečení a po snídani se vydaly do třídy.

A protože se ve slabikáři právě probíralo písmenko F (= fialová), přečetli si prvňáčci báseň o fialkách a zazpívali si o nich písničku. Simča pak za dveřmi objevila záhadný dopis. Poslaly jej dětem fialky, ve kterém napsaly několik zajímavostí o sobě, a na konci svého dopisu děti poprosily, aby je netrhaly a nechaly je včelkám.

Jedna z fialek – Violka z Květíkova – za dětmi přišla přímo do třídy. Potřebovala od nich pomoc při pěstování fialek ve své zahrádce. A tak každý pro Violku vyrobil fialku z krepového papíru. Za odměnu prvňáčci dostali od Violky fialová čokoládová vajíčka a fialové papírové brýle, kterými možná někdy, když se budou dobře dívat, spatří Květíkov.

Na fotografie z obou akcí se můžete podívat v galerii: 1. ročník – Spaní ve škole a fialový den.

Děkuji paní vychovatelce Ditě Lulkové za pomoc při organizaci předvelikonočního spaní ve škole a kuchařkám z Eurestu za uvaření čaje k snídani.

Skip to content