Jeleni

Dne 26. 1. 2009 se osmá třída zúčastnila exkurze ve Vrchlabí. My žáci s naší paní učitelkou Leou Vejclovou jsme ráno kolem šesté hodiny nastoupili do vlaku, který nás dovezl do Vrchlabí. Všichni jsme se tam moc těšili.

Z nádraží jsme šli i s doprovodem pana Bílka na kopec, kde bydlí pan Zázvorek s přibližně sto jeleny a deseti daňky. I přes velkou zimu jsme zhlédli nezapomenutelnou podívanou a poslechli si pár zajímavostí od odborníka.

Přibližně po dvou hodinách nás pan Bílek zavedl do budovy KRNAPU. Konečně teplo. Nastalo tříhodinové povídání o lovu, o stopách a různých zajímavých věcech. Během těch tří hodin jsme také hráli hry a luštili různé kvízy, týkající se přírody. Na konci odpoledne nás čekalo překvapení, na které jsme byli všichni moc zvědaví. Protože jsme si celý den povídali o jelenech a jejich lovu a užitku, dostali jsme každý ochutnat pravého jeleního guláše, který pro nás a paní učitelku uvařil sám pan Daniel Bílek. Byl vynikající, někteří si nechávali přidat tak dlouho, až nic nezbylo.

Po výborné ochutnávce jsme se rozloučili, poděkovali a šli do města, kde jsme měli hodinové volno. Někdo přes předchozí vydatné jídlo neodolal a koupil si výborný zákusek nebo vynikající pizzu v IT centru. Naše žaludky byly plné, ale i tak jsme museli pospíchat na vlak, který nás zavezl zpět do Roztok. Výlet se nám všem moc líbil!

Skip to content