Zuzana Ronová

Jmenuji se Zuzka Ronová a na základní školu jsem chodila do Roztok u Jilemnice. V 9. třídě, když jsme se měli rozhodovat, kam na střední školu, jsem to na jednu stranu neměla vůbec těžké, protože jsem věděla, že chci pracovat ve zdravotnictví. Na druhou stranu je ale přece jen obtížné vybrat si v tak raném věku něco, co chceme dělat v podstatě celý život. Měla jsem to podobně rozporuplné pocity, nakonec zvítězilo mé přání, a tak jsem se hlásila na zdravotnické lyceum v Trutnově.

            Tento obor je v podstatě příprava na další vyšší nebo vysoké vzdělání, ale už zaměřené právě přímo na zdravotnictví. Takže jsem měla před sebou další 4 roky na to si ujasnit, jaký obor chci dál studovat a pak se v něm i uplatnit.

            Přijímačky jsem dala „levou zadní“, měli jsme super přípravu ze základní školy a já mohla nastoupit. Teď, když na to vzpomínám, to byly určitě jedny z nejlepších 4 roků mého života. Potkala jsem kamarádky, se kterými se bavíme dosud a se kterými jsem byla celé ty 4 roky na internátu. Měli jsme skvělý kolektiv ve třídě, úžasného pana třídního a celkově prima učitele. Jezdili jsme na spoustu výletu, exkurzí, do zahraničí jsme se podívali … a takhle bych mohla pokračovat dál.

            Po střední škole jsem měla jasno a chtěla jsem se stát zdravotní sestřičkou. Jakou jinou školu si vybrat než tu trutnovskou. Škola nabízí vyšší vzdělání v oboru diplomovaná všeobecná sestra, kterou teď studuji. Nemohla jsem si vybrat lépe. Nabízí nám mnoho možností praxe v různých městech a nemocnicích. Nyní, když toto píšu, jsem na praxi v Motole v Praze a je to opravdu zážitek. Přeji i letošním deváťákům mnoho štěstí ve výběru další školy.

Skip to content