Výzkum E-Bezpečí – prosba o zapojení rodičů

Vážení ředitelé, vážení učitelé, vážení rodiče,
v letošním roce realizujeme nový výzkum, který se věnuje rizikovému fenoménu, který se nazývá sharenting a který se týká především rodičů. Sharenting je vlastně rizikové sdílení citlivých informací o dítěti (fotografie, videa) především v online prostředí a začíná představovat významný problém, který má dopad na bezpečnost dětí v online prostředí.

V našem výzkumu se zaměřujeme na to, co čeští rodiče o svých dětech sdílejí, co považují za bezpečné, zda jejich děti se sdílením materiálů souhlasí, jak rodiče reagují, pokud je dítě požádá o smazání fotografií apod. Rádi bychom vás proto požádali o sdílení našeho výzkumného nástroje mezi rodiče (pokud jste i vy rodiči, můžete se do výzkumu samozřejmě také zapojit).

Dotazník je k dispozici zde: https://forms.office.com/…UMC
(Dotazník je určen rodičům dětí mladších 18 let.)

Výzkum je zcela ANONYMNÍ. Výsledky výzkumu přispějí ke zlepšení bezpečnosti dětí v online prostředí a také přispějí k zefektivnění prevence cílené právě na rodiče.

Velmi děkujeme za Váš čas a za to, že budete nástroj sdílet mezi další rodiče!

Výzkumný tým E-Bezpečí

Výzkum realizuje tým projektu E-Bezpečí Univerzity Palackého v Olomouci s podporou společnosti Microsoft. Veškeré údaje o respondentech (demografická data) budou využita pouze a výhradně ke statistickému zpracování, nikoli ke komerčnímu či nekomerčnímu využití. Data jsou anonymizována a nejsou a nebudou předávána třetím stranám.

Skip to content