1. velikonoční týden domácího učení

Vážení rodiče a stateční námořníci,

moc děkuji těm, kteří poslali své fotografie s velikonoční tématikou. Vy ostatní se jimi můžete pokochat zde na školním webu. Budete-li doma v budoucnu společně cokoliv tvořit nebo uvidíte-li v přírodě něco zajímavého, můžete se s námi podělit. Zašlete-li mi fotografie, které se vám líbí, mohu je zpřístupnit všem.

Velikonoce jsou vedle lidových tradic spojených s příchodem jara hlavně křesťanským svátkem. Oslava Velikonoc trvá 7 týdnů a toto celé období se nazývá velikonoční dobou. Proto máme nyní 1. velikonoční týden a můžeme i nadále slavit, ale teď už až po práci. A oslavě patří dobrá nálada, dobré jídlo a pití. Jen společnost hostů si musíme odpustit. O to víc času nám zbývá na učení se doma, na práci na jarní zahrádce a na výlety do přírody.

Přikládám pracovní listy na tento týden (na každý den jeden) a tabulku k vyplnění činností na druhou polovinu dubna.

Dovedu si představit, že je čím dál obtížnější skloubit práci rodičů s učením dětí doma. Námořníci 1. třídy, snažte se prosím rodičům jejich námahu ulehčit, poslouchejte je na první slovíčko a snažte se pracovní listy udělat sami. Číst můžete i sourozencům, když budou rodiče zaneprázdněni. Máme fotodokumentaci, že s prací pomáhat umíte, a já věřím, že se naučíte být samostatní i v domácím procvičování toho, co jsme se naučili ve škole.

Zdá se, že se nám shledání ve školních lavicích začíná oddalovat a konec náročného období pro rodiče je zatím v nedohlednu. Přeji vám všem, rodičům i dětem, vytrvalost ve vaší společné práci provázenou optimismem.

Olga Marešová, třídní učitelka


Skip to content