LEGRACE, VESELO, RADOST

Chlapci a dívky přišli do školy oblečeni v barevném oblečení, někteří dokonce v šaškovském oděvu a nalíčení. Během celého dopoledne vystřídali spoustu činností – čtení, počítání, zpívání, výtvarné a pracovní tvoření, povídání si – a vše na téma „Legrace, veselo, radost.“

Prvňáci četli o šaškovi Vaškovi, vybarvovali cirkusový stan s matematickými příklady, zpívali píseň „Není nutno, aby bylo přímo veselo“, vyrobili si barevné šaškovské čepice se střapcem a papírového šaška Vaška. Povídali si o tom, jak někomu udělat radost a jak je u nich doma veselo.

Druháci si zase četli text o cirkusu, hledali v něm Y a I a vybarvovali šaška se slovy na doplňování u, ů, ú. Při matematice počítali barevné příklady. Povídali si o tom, co to je být veselý a smutný a dokreslovali smutné a veselé tváře. Také oni si vyrobili střapatou čepici.

Všechny dopolední činnosti vyvrcholily diskotékou šašků, kde se soutěžilo v těchto disciplínách: 1) nejlepší tanečník, 2) nejusměvavější šašek, 3) nejbarevnější šašek a 4) hod míčky na cíl (do šaškovy pusy).

Fotografie a videa z tohoto zdařilého projektu najdete v sekci galerie – 1. + 2. ročník.

Autor:Mgr. Petra Lukešová

Skip to content