Příprava Kaleidoskopu

Na Kaleidoskop jsme museli dlouhodobě trénovat různé sestavy, které pro nás sestavili naše cvičitelka Verča a vedoucí Radka a Jirka. Na tréninky jsme vynaložili mnoho času a mnohdy i víkendy. Museli jsme se to naučit rychle, protože už nám nezbývalo moc času.

Celkově jsme měli 3 sestavy. První byly „Bobří hrátky s Čestmírem“. U této sestavy jsme se velice nasmáli, protože je taková hodně dětská. Některé dívky protestovaly, protože to braly jako „trapas“, ale nakonec to vzaly s humorem. Druhá sestava se jmenovala „Bez Jamese Bonda to nezvládnem“. Ta je podle nás tou nejlepší. Její tematika vychází z filmu James Bond, a protože mezi námi není ani jeden chlapec (James Bond), tak to prostě nezvládneme. Třetí sestava se týkala Hvězdných válek. Nesla se v rytmu salsy a tanga. Ačkoli se nám moc nelíbí, naučili jsme se ji „docela“ dobře.

A konečně už Kaleidoskop. Ten se konal ve dnech 4. – 5. 2. 2008 v SD Jilm v Jilemnici. Museli jsme se sejít ráno okolo 7:30, abychom se stihli připravit. V pondělí 4. 2. 2008 jsme tancovali 2x a v úterý 5. 2. 2008 jsme tancovali 4x. Zatímco si spokojení diváci užívali vystoupení, my jsme se v zákulisí hádali. A to proto, že někteří lidé, kteří tyto sestavy neumí, chtěli vystupovat také, a ostatní s tím nesouhlasili. Nakonec jsme my, co to tancovat umí, ustoupili a přestali se hádat.

Všechno dobře dopadlo a okolo 13:00 jsme se prozatím rozloučili. Prozatím proto, že večer jsme se měli opět setkat a tancovat pro veřejnost. Vše se nám povedlo na výbornou, i přes nějaké nepříznivé ohlasy jsme se ve spokojenosti rozloučili.

Trénovat jsme ale museli i nadále, protože 18. 2. 2008 jsme jeli do Nové Paky a tam jsme jim celý Kaleidoskop také předvedli. Odjeli jsme v 17:30 společným autobusem a poté jsme se přemístili do kulturního domu. Ačkoli jsme tancovali jen pro 33 lidí, byli jsme spokojeni a kolem 23. hodiny jsme se vrátili zpět domů.

Skip to content