Děti, pozor, silnice!

Ráno k nám přijela 1. třída z Martinic a než jsme se stihli seznámit, již tady byli zástupci policie ČR. Rozdali všem oranžová trička, na zadní straně byl nápis akce „Děti, pozor, silnice!“ Všichni, i paní učitelky, jsme se do nich oblékli. A již začaly příběhy – jak neotvírat neznámým lidem, nekrást kamarádům koloběžku, i když o ni moc stojíme, a nebrat si sám léky.

Hráli jsme pexeso s dopravními značkami a po svačině nám přinesli do třídy hrozné kolo. Bylo nejen celé rezavé, ale i píchlé, bez zvonku, světel a odrazek – hrůza. My jsme určovali, co je na něm špatné. Sami jsme si pak vyplnili papírové kolo, vše, co na něm má být.

Po obědě jsme šli na vycházku a určovali dopravní značky v obci. Došli jsme do tělocvičny a zde nás čekal člunkový běh okolo gumových patníků na čas, střelba granátem do ochranného štítu policie a na závěr střelba z opravdové pistole na gumové projektily plněné barvou. Za odměnu každý dostal diplom s podpisem ředitele policie, omalovánky a pexesa. Akce trvala do 14 hodin. Byli jsme unavení, ale byla to super zábava.

Děkujeme policii, ještě musíme nakreslit hromadně velký obrázek na balicí papír. To už ale zvládneme při hodině výtvarné výchovy.

Za 1. tř. zapsala D. Šubrtová, třídní učitelka

Skip to content